keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_right
Bellen met WhatsApp
WhatsApp

Bellen met WhatsApp

WhatsApp is al lang niet meer alleen geschikt om berichtjes te sturen. Tegenwoordig kan je ook bellen via WhatsApp. Het gesprek loopt dan via internet in plaats van het gewone telefoon-netwerk.

Hoe gebruik je deze functie?
Je kunt bellen via WhatsApp door het chatgesprek met diegene te openen. In dit chatscherm zie je een telefoonknop waarmee je direct kunt bellen.

Wanneer iemand jou via WhatsApp belt, krijg je een melding op je scherm krijgen net als bij een gewoon telefoongesprek. Je ziet ‘WhatsApp-oproep’ bovenin dit scherm staan. Sleep de groene opnameknop naar rechts als je de oproep wilt beantwoorden. Sleep de rode knop naar links om het telefoontje te weigeren. Je kunt ook op het berichten-icoon tikken om de oproep te weigeren en snel een bericht te sturen.

Waarom bellen met WhatsApp?
Je vraagt je misschien af wat het voordeel is van bellen via WhatsApp. Sommige mensen vinden het makkelijker, omdat ze direct vanuit een chat diegene kunnen bellen. Maar het grootste voordeel is dat je belt via je internetverbinding en niet via je telefoonverbinding. Je gebruikt dus MB’s in plaats van belminuten. Dit natuurlijk alleen voordelig als je bundel genoeg MB’s biedt en slechts een aantal belminuten. Maar als je op wifi zit, bel je gratis! Daar kan je dus veel mee besparen, zeker in het buitenland.