keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_right
“Laatst gezien” en “online”, wat betekent dat?
WhatsApp

“Laatst gezien” en “online”, wat betekent dat?

Aan de hand van de statussen ‘online’ en ‘laatst gezien’ kan je bekijken wanneer jou vrienden online zijn of wanneer zij voor het laatst gebruik hebben gemaakt van WhatsApp.

Online
De ‘online’-status betekent dat je vriend momenteel bezig is op WhatsApp. Dat wil zeggen dat hij of zij de app open heeft staan op de voorgrond van het toestel verbonden is met internet. Dit betekent niet per se dat jou bericht ook gelezen heeft. Daarvoor heeft WhatsApp sinds kort de blauwe vinkjes ingevoerd.

Laatst gezien
De ‘laatst gezien’-status verwijst naar het tijdstip wanneer je vriend WhatsApp voor het laatst heeft gebruikt. Ook dit betekent niet per se dat diegene jou bericht ook gelezen heeft. Via de privacyinstellingen van WhatsApp heb je de mogelijkheid om te bepalen wie jouw ‘laatst gezien’-status kan zien. Je kunt je ‘online’-status, wanneer je actief bent in WhatsApp, niet verbergen.
laatst-gezien

Geen status
Zie je geen ‘laatst gezien’-status van je vriend, dan kan dit door een aantal dingen komen. Het kan zijn dat jouw vriend dit heeft uitgeschakeld in zijn privacyinstellingen. Het kan ook zijn dat jij dit hebt uitgeschakeld in jouw privacyinstellingen. Als jij jouw ‘laatst gezien’-status niet beschikbaar stelt, kan je de ‘laatst gezien’-status van anderen ook niet zien. Ten slotte kan het ook dat jij bent geblokkeerd door de andere persoon.