keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_right
Vanaf 2021 opnieuw aantal telefoons niet meer ondersteund door WhatsApp
WhatsApp

Vanaf 2021 opnieuw aantal telefoons niet meer ondersteund door WhatsApp

Gebruik jij een oudere telefoon? Dan is dit bericht interessant voor jou. Want je gebruikt, net als vrijwel iedereen, ongetwijfeld WhatsApp op je telefoon. Per januari 2021 worden echter een aantal oudere telefoons niet langer ondersteund door WhatsApp.

Nieuwe eisen

De wijziging geldt zowel voor telefoons die draaien op het Android besturingssysteem als telefoons die draaien op iOS van Apple. Android telefoons moeten per 2021 op Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich of hoger draaien om ondersteund te worden. iPhones moeten draaien op minimaal iOS 9.

Einde ondersteuning

Wat betekent dit? WhatsApp zal niet direct stoppen met werken. Maar er worden geen nieuwe (beveiligings)updates meer uitgebracht. Ook zal het niet langer mogelijk zijn nieuwe accounts aan te maken of opnieuw in te loggen in een bestaand account.

Niet ondersteunde telefoons

Android 4.0.3 is in 2011 uitgebracht. Telefoons die niet langer ondersteund worden zijn dus al vele jaren oud. Telefoons die niet meer naar deze versie te updaten zijn zullen dus niet meer werken met WhatsApp. Dat betekent dat onder andere de volgende telefoons buiten de boot vallen:

  • Sony Xperia Arc
  • LG Optimus 2X Speed
  • LG Optimus 3D
  • HTC Desire┬áS

Maar ook de iPhone 3GS en de iPhone 4 zullen per 2021 niet meer ondersteund worden.

Zoek op onze website naar jouw telefoon om te zien of WhatsApp hier nog op werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *