keyboard_arrow_right
WhatsApp voor Blackberry downloaden

WhatsApp voor Blackberry downloaden

Helaas wordt Blackberry OS en Blackberry 10 niet langer ondersteund door WhatsApp. Onderstaande handleiding is dus niet meer bruikbaar. Overigens zijn er ook BlackBerry smartphones die draaien op Android, voor deze telefoons zie Whatsapp Downloaden Voor Android.

WhatsApp voor Blackberry was geschikt voor Blackberry OS 7 en hoger, in combinatie met een volledig BIS (Blackberry Internet Service) data-abonnement. Helaas werkt WhatsApp na 31 december 2017 niet meer op telefoons met Blackberry OS of Blackberry 10 (dit geldt dus niet voor telefoons op Android). Het downloaden en installeren van WhatsApp voor Blackberry kon eenvoudig en snel via de Blackberry App World. Een kort overzicht van hoe je WhatsApp download en installeert op jouw Blackberry toestel vind je hieronder:

  1. Om WhatsApp te downloaden open je AppWorld op je Blackberry
  2. Tik op de zoekknop en vul vervolgens “WhatsApp” in het zoekveld in.
  3. Kies het eerste zoekresultaat “Whatsapp” (met het groene icoontje)
  4. Je ziet nu wat korte informatie over WhatsApp voor Blackberry. Klik op de “run” button om de download te starten.
  5. WhatsApp voor Blackberry begint nu met downloaden en installeren. Zodra de installatie afgerond is krijg je hiervan een notificatie.
  6. Open WhatsApp en vul je telefoonnummer in om je nummer te verifiëren. Dit kan met een SMS. Als een SMS niet lukt kan je ook aangeven dat je gebeld wilt worden. In dat geval ontvang je een telefoontje waarin een geautomatiseerde stem de toegangscode meedeelt.

WhatsApp voor Blackberry is nu klaar met downloaden, installeren en is geverifieerd. Je kunt nu direct beginnen met het versturen van berichten via jouw Blackberry!

LET OP: WhatsApp zal de ondersteuning voor Blackberry eindigen op 30 juni 2017. Na 31 december 2017 zal WhatsApp niet meer werken op telefoons met Blackberry OS of Blackberry 10.

Overigens zijn er tegenwoordig ook BlackBerry smartphones die draaien op het Android besturingssysteem, zoals de BlackBerry Priv en de Blackberry DTEK 50. Voor download-instructies voor deze telefoons zie Whatsapp Downloaden Voor Android. Op Blackberries met Android blijft WhatsApp wel werken.

Blackberry telefoons die niet geschikt zijn voor WhatsApp
Helaas draaien onder andere de volgende Blackberries op een te oud Blackberry OS besturingssysteem om WhatsApp te kunnen installeren: Blackberry Bold 9650, Blackberry Bold 9700, Blackberry Bold 9780, BlackBerry Torch 9800.