keyboard_arrow_right
WhatsApp downloaden voor iPad

WhatsApp downloaden voor iPad

WhatsApp voor iPad downloaden? Lees hier alle informatie rondom het downloaden en installeren van WhatsApp voor de iPad! De iPad is enorm populair in Nederland. Veel iPad gebruikers willen graag WhatsApp gebruiken op hun iPad. Zo hoeft niet steeds de smartphone erbij gepakt te worden, maar kan men ook gemakkelijk vanaf de bank WhatsAppen. Het grote scherm van de iPad biedt meer comfort en gemak dan een smartphone in dergelijke situaties. Helaas is er geen officiële app beschikbaar voor de iPad. Echter, door gebruik te maken van de webversie van WhatsApp, kan je tóch appen op je iPad.

Webversie WhatsApp op iPad
Als je WhatsApp ook op je telefoon gebruikt, dan kan je deze koppelen aan de webversie van WhatsApp en vanaf je iPad berichten sturen (meer informatie over de webversie vind je ook op onze pc-pagina). Hieronder vind je de stappen om WhatsApp op je iPad te gebruiken:

  1. Open web.whatsapp.com op je iPad
  2. Scan met je telefoon de code die verschijnt op je iPad. Dit verschilt per telefoon (let op, het gaat hier dus om het besturingssysteem van je telefoon, niet van je tablet):
    1. Android / iPhone / Windows Phone / Nokia S60: Open WhatsApp -> Menu -> WhatsApp Web
    2. Blackberry 10: Open WhatsApp -> Veeg van boven naar beneden over het scherm -> WhatsApp Web
    3. Blackberry: Open WhatsApp – Chats – Menutoets – WhatsApp Web
  3. Je whatsapp is nu gekoppeld aan je tablet! Je kan berichten lezen en versturen vanaf je tablet alsof het op je telefoon is.

Apps om te WhatsAppen op je iPad
Er is geen officiële app van WhatsApp voor de iPad. Als je goed zoekt zal je toch apps vinden die dit aanbieden. Op dit moment raden wij het nog af om deze apps te gebruiken. Voor sommige apps moet je iPad gejailbreakt zijn. Hierbij wordt je iPad als het ware ‘opengebroken’ om ook software buiten de officiële appstore te installeren. Dit is alleen voor de geavanceerde gebruiker, het wordt niet ondersteund door Apple en er zijn een aantal risico’s aan verbonden.

Andere apps doen vaak niet meer dan de website openen die hierboven staat en deze in ‘app-vorm’ tonen. Dit is dus niets anders van whatsappen via de manier die hierboven staat uitgelegd. Aangezien hier vaak veel reclame bij getoond wordt of geld voor wordt gevraagd, raden wij het gebruik van deze apps ook af.