keyboard_arrow_right
Whatsapp Downloaden voor iPhone

Whatsapp Downloaden voor iPhone

Wil je WhatsApp downloaden voor je Apple iPhone? Dan heb je een iPhone (of iPad, iPod) nodig die draait op iOS 9 of hoger. WhatsApp download voor iPhone neemt ongeveer 150MB ruimte in gebruik. WhatsApp is bovendien geoptimaliseerd voor het grote scherm van de nieuwere iPhones.

Het downloaden van WhatsApp voor iPhone gaat eenvoudig en snel via de AppStore van Apple. Volg hiervoor de volgende instructies:

1. Open de AppStore op je iPhone en tik onderaan op de zoekbutton
2. Tik nu WhatsApp in. Je krijg direct een aantal suggesties. Kies voor de eerste optie “WhatsApp” (groen icoontje)
3. Tik op App. Je leest nu wat korte informatie over WhatsApp voor iPhone zoals recensies en specificaties.
4. Tik nu op de blauwe button linksboven met de tekst “+ Gratis”. Vul vervolgens eventueel het wachtwoord van je AppleID in.
5. WhatsApp iPhone begint nu met downloaden en installeren. Zodra de installatie afgerond is open je de App.
6. Alles wat je nu nog moet doen is je telefoonnummer verifiëren. Dat kan per SMS of per telefoon. Vul je telefoonnummer in en geef je voorkeur voor verificatie aan.
7. Nadat WhatsApp voor iPhone is geverifieerd kun je direct starten met het gratis versturen van berichten naar al je contacten die ook gebruik maken van WhatsApp.

Geschikte iPhones
WhatsApp draait alleen op iOS9 of hoger (sinds eind 2016 wordt iOS6 niet meer ondersteund en sinds begin 2020 iOS8 ook niet langer.). Daardoor zijn de volgende iPhones in ieder geval geschikt: iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus.

Oudere iPhones
WhatsApp heeft helaas besloten om vanaf eind 2016 te stoppen met de ondersteuning voor de iPhone 3GS/iOS 6. Per 2020 is WhatsApp ook gestopt met de ondersteuning van iOS8. Hierdoor is WhatsApp niet langer beschikbaar voor de iPhone 4 en iPhone 4S. De iPhone 2G en iPhone 3G draaien op oudere versies van iOS en werden al niet langer ondersteund.

iPod
Zie ook Whatsapp downloaden voor iPod Touch.

Jailbreak
IPhones die ‘ge-jailbreakt’ zijn kunnen WhatsApp ook gebruiken. WhatsApp waarschuwt wel dat de aanpassingen mogelijk van invloed zijn op het functioneren van je apparaat en dat ze daarom geen ondersteuning bieden voor dergelijke apparaten. In de praktijk zal dit weinig uitmaken.

iPhones die geschikt zijn voor WhatsApp: