keyboard_arrow_right
iPod Touch

iPod Touch

Naast het afspelen van muziek, het bekijken van video’s, spelletjes spelen, foto’s nemen en surfen op het internet ook WhatsAppen op je iPod? Lees hier meer over de mogelijkheden met betrekking tot het downloaden van WhatsApp op de iPod Touch. De eerste iPod werd al in 2001 gelanceerd door Apple maar is nog steeds razend populair. De iPod Touch is inmiddels al honderden miljoenen keren verkocht. De iPod Touch is allang niet meer alleen een muziekspeler. Met de iPod touch bekijk je ook foto’s, video’s, speel je spelletjes en surf je op het internet.


Helaas is WhatsApp op de iPod Touch niet mogelijk. Voor WhatsApp moet je namelijk een telefoonnummer hebben, en dat heeft de iPod Touch niet (anders lijkt het helemaal net een iPhone). Via een omweg zijn er wel manieren om WhatsApp te installeren op je iPod Touch, maar die zijn vrij ingewikkeld. Hier heb je een iPhone, een tweede simkaart met een ander nummer, en een speciaal programma voor nodig. Deze methode wordt echter niet door WhatsApp ondersteund, en je moet dus een extra simkaart gebruiken (het is dus niet mogelijk één nummer voor WhatsApp te gebruiken op zowel je telefoon als je iPod Touch). Wil je dit toch proberen, Google dan op ‘iFunbox’. Dit is het programma wat je moet gebruiken om uiteindelijk WhatsApp werkend te krijgen op je iPod Touch.

Wat je wel kan doen is gebruik maken van de web-versie van WhatsApp (zie WhatsApp op je PC). Hiervoor wordt de website van WhatsApp gekoppeld aan de WhatsApp op je telefoon, dit werkt dus ook alleen als je je telefoon in de buurt hebt. Dit doe je als volgt:

  1. Open web.whatsapp.com in de browser van je iPod Touch
  2. Op je iPod wordt je waarschijnlijk doorgestuurd naar de gewone website. Houd daarom de ververs-knop ingedrukt, er verschijnt dan een menu en kies voor Request Desktop Site/Vraag Desktop Versie. Herlaad zo nodig de pagina, en er verschijnt een code op je scherm.
  3. Scan met je telefoon de code op je iPod. Dit verschilt per telefoon:
    1. Android / iPhone / Windows Phone / Nokia S60: Open WhatsApp -> Menu -> WhatsApp Web
    2. Blackberry 10: Open WhatsApp -> Veeg van boven naar beneden over het scherm -> WhatsApp Web
    3. Blackberry: Open WhatsApp – Chats – Menutoets – WhatsApp Web
  4. Je whatsapp is nu gekoppeld aan je iPod! Je kan berichten lezen en versturen alsof het op je telefoon is.